Єпископи США молитовно підтримують Україну
  • Птн, 20/12/2013 - 10:29

«Звістка про насильство, що вибухнуло між демонстрантами і міліцією на вулицях Києва, внаслідок рішення українського уряду не підписувати торговельну угоду з Європейським Союзом, викликала велику тривогу в представників нашої Конференції Єпископів».

Про це йдеться у листі Президента Американської Єпископської Конференції (АЄК) до Глави УГКЦ Блаженнішого Святослав (Шевчука).

Президент АЄК підтримав заклик УГКЦ щодо припинення кровопролиття в Києві і запевнив у молитві. «Очікуючи Різдво Спасителя світу, ми разом з вами молимося за мир в Україні і за те, щоб припинилося це насильство», – йдеться в листі.

Департамент інформації УГКЦ

 

Додаток

Лист Архиєпископа Джозефа Куртца

Ваше Блаженство,
нехай Бог благословить Вас під час священного періоду Адвенту.

Звістка про насильство, що вибухнуло між демонстрантами і міліцією на вулицях Києва, внаслідок рішення українського уряду не підписувати торговельну угоду з Європейським Союзом, викликала велику тривогу у представників нашої Конференції Єпископів. У цій складній ситуації ми підтримуємо Ваш заклик щодо припинення кровопролиття і повторюємо Ваше звернення до «тих, хто на вулицях, і тих, хто сьогодні несе відповідальність перед народом, і тих, хто є членами різних громадських організації та політичні партій, співробітників правоохоронних органів, уряду – запобігти насильству».

Я знаю, що владика Блейз Купік, Єпископ Спокейна (штат Вашингтон, США), голова підкомітету «Допомога Церкві в Східній Європі» АЄК, мав можливість відвідати Україну, щоб висловити солідарність єпископів Американської Конференції із Церквою в Україні. Запевняю, що наші єпископи та вірні моляться за вас у цей тривожний час.

Очікуючи Різдва Спасителя світу, ми разом з вами молимося за мир в Україні і за те, щоб припинилося це насильство.

Ваш  брат у Христі -

владика Йозеф Куртц, Архиєпископ Луїсвілла,
Президент Американської Єпископської Конференції