Єпископи США обговорили з Папою розколи в Церкві
  • Чтв, 06/02/2020 - 15:11

У Римі з візитом ad limina перебуває наступна група американських єпископів, цього разу з північно-західних єпархій США. Їх прийняв Папа Франциск і  спілкувався з ними 2,5 години. Це був – як наголошує Архиєпископ Александр Семпл з Портленда, унікальний досвід братерства. На його думку, Папа Франциск хоче свої прикладом вчити єпископів, щоб вони так само ставилися до своїх священників.

Єпископи говорили з Папою про сильну секуляризацію в цьому регіоні США. На Алясці великим викликом є брак священників, а парафії дуже віддалені. До деяких можна дістатися лише літаком або човном, – сказав єпископ Ендрю Беллізаріо.

Під час зустрічі зі Святішим Отцем американські єпископи також підняли болючу проблему розколів у Церкві. За словами Архиєпископа Пола Етьєна, ситуація останніми роками різко погіршилася. Варто нагодувати, що католики можуть мати різні думки, навіть воювати між собою, але врешті-решт ми – одна родина, мусимо пробачити і проявити любов – зазначає митрополит з Сіетла. Він додав, що Папа знає, яке напруження переживають американські єпископи. Закликав їх до наполегливості та вірності, щоби були поруч з Господом і підтримували один одного.