Єпископи США виступають проти примусу лікарів до абортів
  • Птн, 29/07/2022 - 16:20

Американські єпископи виступають проти низки законів уряду США, що змушують лікарів – у тому числі католицьких лікарень – робити аборти проти власної волі та брати участь в операціях зі зміни статі, які передбачають «видалення абсолютно здорових частин тіла».

Єпископи США висловили занепокоєння з приводу загроз свободі совісті, свободи віросповідання – і, власне, належному медичному обслуговуванню – внаслідок закону, опублікованого у понеділок, 25 липня, Департаментом охорони здоров’я та соціальних служб США. Адміністрація президента Джо Байдена хоче змусити медичних працівників виконувати процедури зміни статі, вимагати страхового покриття від страхових компаній і запровадити «необов’язковий» порядок аборту, пише КАІ.

Очільники кількох відповідних єпископських комісій оприлюднили заяву, в якій нагадали про турботу Церкви над галуззю медицини. У заяві зазначено, що церковні медичні заклади надають послуги усім, незалежно від раси, статі, системи переконань чи будь-якої іншої ознаки. «У католицькій лікарні буде надано кваліфіковані послуги всім пацієнтам, включно з тими, хто вважає себе транссексуалами, чи то у випадку перелому чи у випадку виявлення раку, але ми не можемо робити те, що забороняє наша віра. Ми виступаємо проти шкідливих процедур, а не пацієнтів», – йдеться у повідомленні.

Єпископи кажуть, що положення, запропоновані Міністерством охорони здоров’я та соціальних служб США, загрожують здатності католицьких установ виконувати своє служіння та практикувати медицину. У той же час офіційні особи Церкви не вірять запевненням Міністерства охорони здоров’я та соціальних служб США, що воно поважатиме закони про свободу віросповідання, оскільки бачать його активну боротьбу з ними.