Єпископи США закликали католиків тиснути на Конгрес, щоб голосував проти інтервенції в Сирію
  • Срд, 04/09/2013 - 23:52

Конференція католицьких єпископів Сполучених Штатів Америки береться за рішучі кроки, щоб протидіяти військовому втручанню в Сирію. Вчора єрархи видали новий заклик, в якому заохочують католиків сконтактуватися із своїми Представниками у Конгресі і просити їх «голосувати проти рішення, яке ухвалить використання військових сил в Сирії… у відповідь на мерзенні атаки хімічної зброї на невинних громадян», а також «підтримати лідерство США, за співпраці із міжнародною спільнотою, щодо негайного припинення вогню в Сирії та проведення серйозних перемовин на користь миру».

Єпископи вирішили залучити до дії вірних, видавши заяву, в якій наголошують, що «і Апостольська Столиця, і Конференція католицьких єпископів США засудили використання хімічної зброї, однак залишаються переконаними, що лише шляхом діалогу можна врятувати життя і принести мир в Сирію».

Минулої п’ятниці у листі до Держсекретаря США Джона Керрі глава комісії «Справедливість і мир»при єпископаті США, єпископ Річард Пейтс,написав, що «шлях діалогу і перемовин між усіма членами сирійського суспільства, за підтримки міжнародної спільноти, є єдиним способом покласти край конфлікту…». Суть цього листа повторюється і у заяві, яку видали єпископ Пейтс та Глава американського єпископату, кардинал Тімоті Долан: «Ми приголомшені жахливими стражданнями сирійського народу і знову підтверджуємо потребу проведення діалогу та перемовин для вирішення конфлікту, що приніс стільки розрухи», – йдеться у заяві.

«У той час, коли наші національні лідери роздумують над військовими діями, особливо важливо і доречно, щоб ми, у США, відповіли на заклик Святішого Отця до молитви і посту 7 вересня в намірі мирного завершення конфлікту у Сирії та насильницьких конфліктів будь-де», – зазначено у заяві єпископів США.

За матеріалами Vatican Insider