Єпископи США закликають молитися і постити у п'ятницю за мир у Сирії
  • Птн, 13/09/2013 - 15:53

Конференція Католицьких Єпископів США (USCCB) просить католиків молитися, постити й утримуватися від м'яса в п'ятницю 13 вересня "у наміренні встановлення тривалого миру в Сирії, на Близькому Сході та в усьому світі – щоб усе людське життя поважалося і плекалося".

Американські єпископи закликали вірних постити і молитися кожну п'ятницю впродовж Року Віри. Цього тижня пропонований день посту і молитви припадає за тиждень після оголошеного Папою Франциском дня посту і молитви 7 вересня за мир у Сирії.

У розважанні, що додається до оголошення про щотижневе намірення, Конференція Католицьких Єпископів США нагадує про заклик Папи щодо дня молитви, зазначивши, що понтифік попросив віруючих "присвятити себе щодня" молитві за мир.

У грудні 2012 року єпископи США оголосили заклик до молитви і покаяння, щоб запросити католиків молитися за відновлення культури, яка сприяє життю і шлюбу, а також підвищенню захисту релігійної свободи. Кампанія включає в себе щомісячне Поклоніння Пресвятій Євхаристії у катедрах і парафіях, щоденну молитву на вервиці у сім'ї, спеціальні молитви вірних на всіх літургіях, піст і стриманість по п'ятницях, а також друге проведення Двох Тижнів за Свободу".

Намірення на молитву у п’ятницю та піст змінюються щотижня; посилання нижче описують як отримати намірення заздалегідь, зазвичай у другій половині дня попереднього.

Call To Prayer Friday Fast - Intentions And Reflections (USCCB)
Call to Prayer: Pledge to Fast (USCCB)