Єпископи США закликають президента Байдена відмовитись від підтримки абортів
  • Пон, 11/07/2022 - 17:34

Американський єпископат звернувся до президента Джо Байдена із закликом припинити поширювати аборти. У своєму зверненні єпископи закликають підтримати право на життя кожної людини. «Прошу президента, щоб покинув той шлях, який веде до смерті і знищення та вибрав життя», - пише архиєпископ Вілльям І. Лорі.

Таке звернення є реакцією на діяльність Джо Байдена, котрий підписав президентський декрет, що мав би полегшити жінкам доступ до фармакологічного аборту.

«Дуже тривожно і трагічно, що президент Байден використовує свою владу для поширення і полегшення абортів у нашій країні, шукаючи кожного можливого шляху, щоб відмовити ненародженим дітям у їх найбільш основному людському і громадському праві – праві на життя», - йдеться у листі єрархів.

«Просимо президента відійти зі шляху, що веде до смерті і нищення та обрав життя. Як завжди, Католицька Церква готова до співпраці з Адміністрацією і усіма обраними урядовцями, щоб обороняти право на життя кожної людської істоти і запевнити, що вагітні та породіллі перебувають під повною опікою над їхніми дітьми до і після народження», - зазначив глава Комітету у справах охорони життя єпископату США.

Архиєпископ Вільям Лорі наголошує, що американське суспільство в даний час потребує діяльності, яка буде оздоровлювати рани і зцілювати поділи, розумних роздумів і громадського діалогу та поєднання з метою побудови суспільства і економіки, які підтримують подружжя і сім’ї, і де кожна жінка має необхідну підтримку і засоби, щоб з любов’ю народити свою дитину. Він зазначив, що обов’язком влади є гарантувати право на життя, свободу і прагнення до щастя для усіх людей.