Єпископи США закликають прийняти закон, що захистить працівників охорони здоров’я
  • Пон, 13/02/2017 - 17:43

Кардинал Тімоті Долан з Нью-Йорку та Архиєпископ Вільям Лорі з Балтимору закликали Уряд і Сенат США прийняти «Акт про захист совісті» від 2017 року.

За їх словами, це «необхідне законодавство, що захистить основні права працівників служби здоров’я…, щоб забезпечити їм можливість надавати необхідні медичні послуги та отримувати за це оплату, не бувши змушеними урядом допомагати вбивати незахищених ненароджених дітей».

З таким зверненням вони звернулись у спільному листі від 8 лютого, який був опублікувала Конференція католицьких єпископів США 10 лютого, повідомляє Catholic Herald.

Цей Акт, представлений в Палаті республіканців 24 січня, передбачає законний захист лікарів, медсестер, лікарень і усіх працівників охорони здоров’я, які в рамках своєї практики відмовляться надавати послуги аборту.

«Хоча існуючі федеральні закони теоретично вже захищають спротив совісті щодо аборту, на практиці цей захист виявився неефективним», – зазначають кардинал Долан та Архиєпископ Лорі, наводячи нещодавні випадки, коли федеральний уряд відмовився втілювати ці закони.

«Акт про захист совісті» відкине усі недоліки, що не допускають ефективного втілення існуючих законів», – йдеться у листі, – «а саме встановить приватне право на вчинки, що дозволить жертвам дискримінації захищати свої права в суді».