Єпископи УГКЦ готуються до Синоду, а також зустрілися з міністром культури
  • Втр, 06/12/2016 - 13:34

5-6 грудня у Києві під проводом Отця і Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава відбувається 18-та (49-та) сесія Постійного Синоду Української Греко-Католицької Церкви. Основним питанням, яке розглядає ця сесія Постійного Синоду, є підготовка до чергового Синоду Єпископів УГКЦ, який проходитиме у вересні наступного року.

ладики, зокрема, заслухали повідомлення про стан підготовки головної теми Синоду, а саме про «Молитовне життя УГКЦ». Про це членів Постійного Синоду поінформував владика Венедикт (Алексійчук), голова Патріаршої літургійної комісії та відповідальний за підготовку головної теми Синоду Єпископів 2017 року.

Окрім цього, Постійний Синод заслухав звіти Патріаршої комісії у справах монашества [голова – вл. Михайло (Бубній)], Ради у справах євангелізації при Главі УГКЦ [голова – вл. Йосафат (Мощич)] та новоствореного Відділу соціального служіння, про плани подальшої діяльності якого cинодальних jтців поінформував вл. Василь Тучапець, Екзарх Харківський.

Постійний Синод вирішив запросити гостей на Синод Єпископів 2017 року, а зокрема – представників Маронітської та Вірменської Католицьких Церков, а також східних католицьких єпископів, які діють на території Італії та представника Іспанської Єпископської Конференції.

У понеділок, 5 грудня, членів Постійного Синоду УГКЦ відвідав та мав з ними робочу зустріч міністр культури України п. Євген Нищук. Достойний гість відзначив важливу роль, яку відіграють Церкви і релігійні спільноти в житті українського суспільства та у становленні української держави, а зокрема підкреслив внесок Української Греко-Католицької Церкви в духовне відродження українського народу на рідних землях та і поселеннях сущого.

Глава УГКЦ повідомив міністра культури про плани відзначення 125-ліття від дня народження ісповідника віри патріарха Йосифа Сліпого, яке припадає на 17 лютого 2017 року. Сторони погодилися об’єднати зусилля задля популяризації постаті та подвижницького діла, яке довершив патріарх Йосиф у буремні роки панування комуністичного режиму в Україні. Окрім цього, члени Постійного Синоду обмінялися з міністром культури думками щодо подальшого розвитку церковно-державних відносин в Україні та на міжнародному рівні.