Єпископи УГКЦ помолилися за жертв ракетного удару по Вінниці
  • Птн, 15/07/2022 - 11:26

Єпископи Української Греко-Католицької Церкви на чолі з Блаженнішим Святославом, які зараз перебувають на Синоді в Перемишлі (Польща), помолилися за невинно вбитих і поранених внаслідок ракетного удару росії по центру Вінниці.

Спільну молитву за жертв теракту владики звершили перед початком пообіднього засідання Синоду.

«Нестерпно боляче, – зазначає Блаженніший Святослав, – бачити смерть невинних мирних жителів і руйнування цивільної інфраструктури на центральних вулицях мирної Вінниці – міста, яке є частиною моєї Київської архиєпархії і яке не так давно я відвідував».

Глава УГКЦ висловлює щирі співчуття родичам усіх загиблих.

Ракетний удар по центру Вінниці, вважає він, вкотре доводить, що росія воює не з якимись державними структурами і не тільки із Збройними силами України. «Ворог – наголошує Глава Церкви, – має чіткі геноцидні наміри і бореться з українським народом, поставивши на карту життя 40-мільйонного населення України».

Як відомо, у четвер, 14 липня, близько 11:00 росія вдарила ракетами по центру Вінниці. Станом на 17:00 відомо про 21 загиблих, з них 3 дітей. 54 людини госпіталізовано, з них 34 перебувають у важкому стані, повідомляють у ДСНС.

Пригадуємо, у Синоді Єпископів УГКЦ, що відбувається в Перемишлі 7-15 липня, беруть участь владики з України, Центральної і Західної Європи, Північної й Південної Америки та Австралії.