Єпископи УГКЦ спільно молитимуться за жертв Голодомору у Римі
  • Чтв, 14/11/2013 - 18:17

23 листопада в соборі Святої Софії в Римі єпископи УГКЦ молитовно вшановуватимуть 80-ту річницю Голодомору 1932-1933 рр. Архиєрейську Літургію та Панахиду за жертв цієї великої трагедії очолить Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ (початок о 16:00).
 

Після богослужіння відбудеться запалення свічки пам’яті, - таким чином ієрархи та миряни УГКЦ приєднаються до загальнонаціональної акції «Запали свічку пам’яті», під час якої мільйони українців у цілому світі запалюють свічки на вікнах своїх домівок на знак вшанування пам’яті жертв Голодомору. Додамо, що з цього приводу Глава УГКЦ закликав всіх українців приєднатися до цієї акції: «Я б хотів, щоби всеукраїнська акція “Запали свічку” охопила всі українські домівки та родини, адже цього дня ми повинні бути єдині. Полум'я свічки пам'яті повинно зцілити нашу свідомість, щоби ми могли у майбутньому запобігати таким лихоліттям», - передає радіо «Воскресіння».

«Пам’ять про цю трагедію українського народу є необхідною. Не можна забути, а тим більше заперечувати трагедію такого великого масштабу. Однак ми повинні також дивитися в майбутнє, адже сьогодні мільйони людей цієї ж самої землі змушені емігрувати в пошуках хліба для утримання  їхніх  родин», - наголосив владика Діонісій (Ляхович), Апостольський візитатор для українців греко-католиків Італії та Іспанії.

Напередодні Дня пам’яті жертв Голодомору, 21 листопада, в приміщенні Міської ради Рима відбудеться міжнародна наукова конференція на тему: «Голодомор – 80 років пам’яті українського геноциду». В конференції візьмуть участь провідні історики України та Італії, зокрема проф. Джовання Броджі, Альберто Башані, Сімоне Белецца, Джулія Ламі, о. д-р Атанасій Макавей, Володимир Сергійчук тощо. 

24 листопада о 18:00 розпочнеться Панахида на площі Республіки, - одній з центральних площ м. Рима, а відтак о 19:30 концерт-реквієм в соборі Святої Марії Ангелів і Мучеників.

Прес-служба оргкомітету

Джерело: http://news.ugcc.org.ua