Єпископи УГКЦ відвідали Держсекретаріат Ватикану
  • Срд, 18/02/2015 - 09:34

17 лютого єпископи Синоду УГКЦ на чолі з Блаженнішим Святославом відвідали секцію Держсекретаріату Ватикану по відносинах з державами. Зустріч відбулася в рамках візиту ієрархії УГКЦ до Апостольської Столиці – Аd Limina.

На зустрічі з Архієпископом Полем Річардом Галагером, очільником цієї державної установи Ватикану, Блаженніший Святослав розповів йому про ситуацію в Україні та душпастирські виклики, які стоять перед УГКЦ в умовах війни. Він, зокрема, ознайомив Архієпископа Галагера із «Зверенням Синоду єпископів до священиків про душпастирство в умовах війни».

У своєму зверненні до представника ватиканської дипломатії Блаженніший Святослав також наголосив на необхідності говорити та захищати правду в будь-яких обставинах: «Саме цього сьогодні очікують громадяни України від Апостольської Столиці як найвищого морального авторитету», - додав він.

Після обіду у Лятеранському соборі відбулась Архієрейська Божественна Літургія, яку очолив Блаженніший Святослав у співслужінні владик Синоду. У своєму слові до вірних, що зібралися на молитву, Глава УГКЦ наголосив, що владики прибули до Святішого Отця, щоб розповісти йому правду про агресію, яку сьогодні терпить Україна.

«Колись мій попередник митрополит Григорій Цамблак прибув сюди, щоб розповісти християнському Заходу про монголо-татарську навалу, а ми сьогодні відчуваємо наш обов’язок розповісти світу правду про те, що відбувається в Україні», - наголосив Предстоятель УГКЦ.

Прес-служба товариства «Свята Софія»