Єпископи УГКЦ висловили співчуття і солідарність з родинами та близькими загиблих внаслідок теракту в Манчестері
  • Чтв, 25/05/2017 - 16:06

Від імені глобальної спільноти УГКЦ та Постійного Синоду УГКЦ, який цього тижня зібрався у Фрайзингу (Німеччина), висловлюю сердечні співчуття й солідарність з усіма жертвами безглуздого терористичного акту в Манчестері (Велика Британія). Молимося за всіх людей, родини та спільноти, які вражені цією трагедією.

Пише Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, у Листі-співчутті до його еміненції Вінсента Ніколаса, Архиєпископа Вестмінстерського, Президента Католицької Єпископської Конференції Великої Британії та Уельсу, владики Джона Арнольда, Єпископа Салфода, владики Гліба (Лончини), Єпарха єпархії Пресвятої родини в Лондоні.

Як ідеться в листі, страшний вибух, що забрав життя 22 невинних дітей і молодих людей та залишив так багато покалічених і поранених, приголомшив усіх: «Діти і молодь – майбутнє світу! Терористична атака, спрямована на дітей та молодь, прагне паралізувати наше майбутнє. Це від диявола! Таке посягання на людську гідність невинних людей відображає зло і гріх, на яке здатні люди».

У листі єпископи зазначають, що в останні три роки українці переносять постійне насилля від безглуздого вторгнення, яке руйнує життя мільйонів і є реальною загрозою миру і безпеки в світі. «Переходячи від Великодня до Вознесіння, очікуючи на Зішестя Святого Духа, ми знаходимо нашу надію в Ісусові Христові, який «своєю смертю смерть подолав». Наша Церква молиться за вічний спокій невинних душ», − пишуть єпископи.