Єпископи УГКЦ закликали Захід не стати співучасниками «гріха вбивства»
  • Нед, 14/09/2014 - 15:02

Єпископи УГКЦ попередили про те, що їх країна зараз "стікає кров’ю", і закликали західні уряди не стати "співучасниками гріха вбивства".

Про це передає Католицька служба новин (CNS) 11 вересня 2014 року.

"Наша мирна суверенна держава піддається прямій військовій інтервенції північного сусіда: сотні одиниць важкого зброї і техніки, тисячі озброєних найманців і солдат Росії перетинають кордони України, сіючи смерть, нехтуючи умовами припинення вогню і останніми дипломатичними зусиллями ", - сказав єпископи.

Заява була опубліковано 10 вересня під час засідання Синоду Єпископів УГКЦ.

У Зверненні також йдеться про те, що "реальний стан справ" в Україні спотворюється пропагандою, яка досягнула "безпрецедентного рівня ненависті". "Перед обличчям таких тяжких злочинів, ми кличемо совість віруючих усіх релігій та конфесій. Ми звертаємося до всіх людей доброї волі, глав держав та членів міжнародного співтовариства: зупинити кровопролиття в Україні, ", - сказали єпископи.

Чиновники Європейського Союзу заявили, що будуть просуватися вперед з новими економічними санкціями, в тому числі відмовою в доступі до європейських фінансових ринків для російських нафтових і газових компаній.

Українські єпископи сказали, що багато людей були викрадені, піддані тортурам і публічно принижені, а сотні тисяч біженців були "змушені покинути свої будинки у зв'язку з погрозами».

"Ми особливо закликаємо до відповідальних дій тих, кому Господь дав владу, щоб прийняти необхідні рішення ... для відновлення миру і безпеки в Європі. І знову ми просимо всіх віруючих і людей доброї волі молитися за  на за кінець агресії і відновлення міцного і всеосяжного миру ".