Єпископи Великобритаї звернулися до вірних напередодні виборів
  • Птн, 19/05/2017 - 09:31

«Ми рекомендуємо вам йти голосувати. Ваш голос є питанням совісті»: з таким закликом єпископи Англії і Уельсу звертаються до віруючих напередодні виборів, які відбудуться 8 червня. Документ помісної єпископської конференції буде зачитаний наступної неділі, 21 травня, у всіх 2566 католицьких парафіях 22 єпархій. У тексті перераховується ряд питань, які віруючі можуть задати кандидатам, щоб проаналізувати їх позиції із найбільш важливих для католиків питань.

В першу чергу це стосується турботи про бідних і уразливих: «Яким чином кандидати зобов'язуються захищати бідних і просувати міжнародний розвиток?»: Мова йде в тому числі і про житлову кризу багатьох сімей. Інші важливі питання відносяться до виходу Сполученого Королівства з Євросоюзу, «невизначеного майбутнього» країни, захисту прав мігрантів, робочих і розвитку найбідніших країн.

Наступні питання до кандидатів стосуються захисту людського життя від зачаття до природної смерті, з посиланням на закон проти легалізації евтаназії і з закликом захищати інститут сім'ї і дітей. Кандидати покликані бути відкритими до прийому мігрантів, які прибувають на роботу до Великобританії, а також щодо реформи пенітенціарної системи.

Єпископи підкреслюють важливість захисту біженців, особливо сирійців. І ще: «Чи готові кандидати боротися зі злочинами на грунті ненависті?»; «У всьому світі мільйони людей зазнають переслідувань через свої релігійні переконання. Як кандидати планують заохочувати свободу релігії і захищати меншини, в тому числі християнські?».

Останні питання стосуються британських католицьких шкіл, які «роблять позитивний внесок у суспільство, пропонуючи своє служіння більш ніж 845000 дітей» в країні. Церква наголошує на необхідності права для батьків вибирати спосіб виховання своїх дітей.

Звернення єпископів закінчується закликом проти сучасних форм рабства, серйозних зловживань людською гідністю. «Сполучене Королівство має давні традиції щедрості і справедливості. Цінності, які мають місце в цих питаннях, мають базове значення для нашого способу життя і для блага нашого суспільства», - йдеться у зверненні єпископів.