Єпископи Венесуели до уряду: припиніть репресії
  • Пон, 22/05/2017 - 11:40

На спеціальній зустрічі у Каракасі єпископи Венесуели видали заяву про погіршення кризи в країні. Дякуючи Папі Франциску та апостольському нунцію за турботу, єпископи говорили про зростаючий голод та зневіру серед народу, а також нагадали вірним про потребу молитви, посту і солідарності.

«Необхідно продовжувати виражати свої погляди мирним шляхом», – написали єпископи. – «Законне вимагання прав громадян не повинно включати насильницькі дії».

Єпископи також закликали режим Мадуро виконати пункти, які ще в 2016 році висловив Держсекретар Ватикану кардинал П’єтро Паролін: відкрити гуманітарний коридор, відпустити на волю політичних в’язнів та визнати Національну асамблею, яку провадила опозиція однак розпустив верховний суд.

Звертаючись до поліції і військових сил, єпископи засудили «численні смерті громадян, спричинені зловживаннями влади в репресивних діях. Моральна відповідальність за вчинки, що ведуть до насильства, поранення і смерті, лежить на тих, хто їх виконує, а також на тих, хто їх наказує і дозволяє».

Єпископи також навели цитату блаженного Оскара Ромеро з Сальвадору: «В ім’я Бога і його страждаючого народу, благаю вас, закликаю вас, наказую вам припинити репресії», інформує Catholic Culture.