Єпископи Венесуели просять Діву Марію визволити країну з «пазурів комунізму»
  • Пон, 31/07/2017 - 21:20

Єпископська конференція Венесуели просить про заступництво Діви Марії, щоб визволити їх країну з «пазурів комунізму і соціалізму».

Ця країна входить у все більший політичний хаос, тому єпископи опублікували в мережі Твіттер молитву і зображення Марії з прапором Венесуели.

«Пресвята Діво, Мати Коромото, небесна Покровителько Венесуели, визволи нашу батьківщину з пазурів комунізму і соціалізму», - написали єпископи.

Цей допис був опублікований в той час, коли венесуельці відправились до виборчих дільниць, щоб обрати членів «установчих зборів», метою яких буде переписати конституцію країни.

Президент Ніколас Мадуро скликав асамблею 1 травня, незважаючи на зростаючі антиурядові протести, наголошуючи, що переписання конституції призведе до поширення «примирення і миру».

Активісти опозиції звинувачують президента-соціаліста у захопленні влади і побоюються, що він використає збори для того, щоб укріпити свою позицію і втриматись при владі.

За голосуванням в країні не стежили жодні незалежні спостерігачі, а інші південно-американські країни, такі як Колумбія, панама, Перу і Аргентина, відмовились визнати результати голосування.

Єпископи Венесуели засудили ці збори як «неконституційні» і «невигідні, непотрібні і шкідливі для народу Венесуели», інформує Catholic Herald.