Єпископи Венесуели у Папи
  • Чтв, 26/09/2013 - 19:49

Папа прийняв на приватній аудієнції чотирьох членів Президії венесуельського єпископату, який очолює Архиєпископ Дієго Падрон, митрополит Кумана.

Венесуела, завдяки родовищам нафти, є однією з найбагатших на природні ресурси країн Латинської Америки. Тим не менше, після 14 років контроверсійного правління померлого у березні цього року лівого президента Уго Чавеса, існує глибокий розкол у  суспільстві, а проблеми бідності, корупції та браку охорони здоров'я не вирішені. Новий президент Ніколас Мадуро, який раніше був заступником Чавеса, намагається залагодити конфлікт із єпископами, які критикують помилки державної політики, а іноді зазнають жорстоких нападів з боку влади. У червні він навіть був з візитом у Ватикані.

Однак, проблеми все ще залишаються актуальними. Нещодавно венесуельський єпископат виступив із заявою, в якій міститься заклик до держави щодо поліпшення умов у місцевих в'язницях. В одній із них 10 днів тому відбулися сутички, в яких загинули 16 людей. Єпископи вказали на такі явища, як переповненість в'язниць, надмірна тривалість процесу, корупція чи використання в'язниць мафією в якості місця переговорів з продажу зброї та наркотиків.

Нагадаємо, що апостольським нунцієм у Венесуелі досі був Архиєпископ П'єтро Паролін, який 15 жовтня, тобто менше, ніж за три тижні, обійме посаду Держсекретаря Ватикану, найближчого співробітника Святішого Отця.