Єпископська Конференція Угорщини: мікроавтобус для школи на Закарпатті
  • Втр, 15/11/2022 - 14:18

Це вже другий транспортний засіб, який використовуватиметься як шкільний автобус, привозячи учнів на навчання в греко-католицьку школу в Карачині.

Нещодавно греко-католицька середня школа імені єпископа Олександра Стойки, що в Карачині Закарпатської області, отримала подарунок від Єпископської Конференції Угорщини. В п’ятницю, 11 листопада 2022 р., в навчальному закладі відбулася передача мікроавтобуса, який допомагатиме учням приїжджати на навчання.

Єпископська Конференція Угорщини вже не вперше підтримує цей навчальний заклад, який відіграє важливу роль в житті угорськомовного населення цієї частини України. Школа ще до початку війни переживала труднощі, пов’язані із тим, що значна частина учнів приїжджає на навчання з віддалених місцевостей, і через нестачу громадського транспорту не всі школярі мають змогу самі приїхати на навчання.

У повідомленні єпископату зазначається, що на даний час 68 учнів кожного дня доїжджають на навчання із сусідніх сіл. Спочатку школа винаймала три автобуси, але це становило непосильні видатки. Щоби зменшити їх, Угорська Єпископська Конференція 2019 року вже подарувала школі мікроавтобус. Однак, після вибуху широкомасштабної війни економічна ситуація погіршилася, що й спонукало подарувати ще один транспортний засіб, що може перевозити 20 людей.