Єрархи, політики та дипломати говоритимуть про енцикліку "Pacem in terris"
  • Чтв, 26/09/2013 - 19:00

2-4 жовтня у Римі з ініціативи Папської ради "Iustitia et pax" відбудуться заходи з нагоди 50-річчя енцикліки Івана XXIII "Pacem in terris" (Мир на землі), опублікованої 11 квітня 1963 р., у найбільш напружений момент холодної війни між США і СРСР. Згадати про цінності документа, з яким у тому контексті виступив Понтифік, на спеціальній конференції зберуться високі церковні єрархи, політики, дипломати, представники міжнародних організацій, громадські діячі та вчені. Серед них глава Папської ради "Iustitia et pax" кардинал Пітер Тарксон, префект Конгрегації Католицької Освіти кардинал Зенон Грохолевскі, Генеральний директор ЮНЕСКО Ірина Бокова і багато інших.

Упродовж трьох днів учасники конференції говоритимуть про важливість освіти католицької молоді для її участі в політиці, актуальність енцикліки "Pacem in terris" та нові виклики, які сьогодні стоять перед світом. Як повідомляє Радіо Ватикану, 3 жовтня з учасниками форуму зустрінеться Папа Франциск, який прийме їх на аудієнції у Клеменційській Залі Апостольського палацу.
За словами кардинала Тарксона, одного з організаторів заходів, в ході конференції буде також розглянута тема реформування ООН і зокрема Ради Безпеки, проблема миру в світлі освіти, науки і культури. Крім того, на форумі виступлять представники регіональних організацій: Ради Європи, Африканського Союзу, Ліги Арабських Держав, Організації Американських Держав та організації "Діалог зі співробітництва в Азії".

За матеріалами http://be.radiovaticana.va