Єрархи УГКЦ зустрілися із кардиналом Куртом Кохом
  • Срд, 18/02/2015 - 23:42

Вранці 18 лютого єпископи Синоду УГКЦ зустрілися у Ватикані із кардиналом Куртом Кохом, Президентом Папської ради зі сприяння єдності християн.  Головною темою зустрічі була релігійна ситуація в Україні у світлі подій, що відбулися в країні впродовж минулого року.

У своєму вступному зверненні до очільника Папської ради зі сприяння єдності християн, Блаженніший Святослав представив панораму релігійних та міжцерковних відносин в Україні в контексті війни. Глава УГКЦ, зокрема зазначив, що “церквам та релігійним організаціям вдалося зберегти мирні стосунки між ними, не зважаючи на драматичні обставини війни, в яких живе сьогодні українське суспільство”.

Інформуючи кардинала Коха про наслідки війни для українського народу, Блаженніший Святослав навів також статистику вбитих та поранених під час воєнних дій. “Абсолютна більшість загиблих – це цивільне населення, вірні Української Православної Церкви Московського Патріархату, які сьогодні не розуміють, чому їхні співбрати по вірі із сусідньої держави вбивають їх”, - розповів Предстоятель УГКЦ.

Нагадаємо, що з 16-21 лютого єпископи Синоду УГКЦ на чолі з Блаженнішим Святославом відвідують різні ватиканські установи в рамках візиту до Апостольської Столиці - ad Limina.

Прес-служба товариства “Свята Софія”