Єрм. Юстин Бойко під час презентації книжки: «Любіть життя, не нарікайте і будьте щасливі»
  • Пон, 12/11/2018 - 15:37

9 листопада в храмі св. Архистратига Михаїла у Львові єрм. Юстин Бойко презентував свою книжку «Розмови з Богом за кавою».

Це довгоочікувана збірка ранкових розважань монаха біля хреста у Свято-Іванівській Лаврі Студійського Уставу УГКЦ, який встановили отці-студити у затишному куточку обителі для прослави Бога.

За словами  учасниці презентації Христини Кутнів, ця збірка особлива, бо не є циклом історій, не прив’язана до церковних дат чи біблійних читань, а радше є щирим діленням  щоденних емоційних переживань, праці над собою, роздумів над сенсом життя, мрій, розчарувань, злетів і падінь монаха-студита. «Книжечка просякнута любов’ю до Бога, розкриває харизму і життєві пріоритети її творця: вдячність Богові, страх розминутись з Божою волею,  любов до життя, шанування підтримки друзів, а також звична людська любов до кави, яка як зазначає автор «є не просто напій, а спосіб мислення. Після нічного сну час із горнятком запашної кави є тією вирішальною хвилиною, якою людина розпочинає свій день…»

Уважний читач  зможе відчитати серед вервички  історій переживання за долю студитської Лаври, уповання на Божу волю, сподівання на заступництво братів Шептицьких.  Між рядками книжка проявляє увесь шлях, який долав єрм. Юстин як настоятель Лаври для розвитку обителі, скансену та співпраці між монастирем і  Музеєм народної архітектури та побуту ім. Климентія Шептицького, - розповіла п. Христина.

25 травня 2016 року священик на сторінці у фейсбуці написав свій перший допис : «Дякую, Тобі, Господи, за прожиту ніч, благослови цей день і тих, кого зустріну сьогодні, а також… каву ось цю…» і з цього моменту з’явилася ідея публікувати свої розважання з Богом також для інших, що стало своєрідною євангелізацією через соціальні мережі».

«Щоб стати сучасним апостолом Христа все, що вам потрібно це написати допис, поставити його у фейсбуці і додати світлину», – зазначив жартома  священик під час презентації

Модерував презентацію відомий письменник, поціновувач історії та добрих справ, знавець історії львівської кави і не тільки — п. Юрій Винничук. Захід відвідали понад сто людей.

Друга презентація книжки «Розмови з Богом за кавою» єрм. Юстина Бойка відбулася 11 листопада у виставковому залі Музею народної архітектури та побуту ім. Климентія Шептицького.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://velychlviv.com