Євангелізація культури – інкультурація Євангелія. Чергова зустріч єпископів Східних Католицьких Церков Європи
  • Срд, 16/10/2013 - 23:09

Представники чотирнадцяти Східних Католицьких Церков європейського континенту щороку відбувають зустрічі під еґідою Ради Єпископських Конференцій Європи. Цьогорічна зустріч, яка триватиме від 17 до 20 жовтня 2013 року, проходитиме у словацькому місті Кошице, яке цього року отримало статус «Культурної столиці Європи – 2013». І тема, яку розглядатимуть понад 30 владик Східних Католицьких Церков Європи, а також представники інших Східних Церков, зокрема маронітської, халдейської та вірменської, присвячена культурі: «Євангелізація культури – інкультурація Євангелія», і стосуватиметься різноманітних перспектив євангелізації світу культури у світлі 1150-річчя євангелізаційної місії святих Кирила і Методія у Великоморавській державі.

Серед доповідачів зустрічі – кардинал Йозеф Томко, вислужений Префект Конгрегації Євангелізації народів, архиєпископ Циріл Василь, Секретар Конгрегації для Східних Церков, Екзарх для католиків візантійського обряду в Греції владика Димітріос Салахас.

Як наголосив владика Мілан Хаутур, ЧНІ, єпарх Кошицький, єпископи східних обрядів обговорять виклики, які стоять перед Церквами, беручи до уваги власну церковну, літургічну та культурну дійсність з точки зору євангелізації сучасної культури, щоб Христову благовість любові та істини, яка залишається незмінною, змогла прийняти сучасна людина.

У зустрічі братиме участь кардинал Петер Ердьо, Архиєпископ Будапешта, що очолює Раду Єпископських Конференцій Європи, як також Глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук.

Учасники відвідають виставку візантійського мистецтва при богословському факультеті в Кошице. Прес-конференція про зустріч єпископів Східних Католицьких Церков Європи передбачена на 19-те жовтня.

Зустріч завершиться 20 жовтня урочистою Святою Літургією, яку в Міхаловцях, в малій базиліці Святого Духа, очолить архиєпископ Циріл Василь.

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va