Євхаристія для узалежнених
  • Нед, 22/10/2017 - 00:41

21 жовтня 2017 р. в парафіяльному храмі св. пр. Іллі, с.Княже, Золочівського деканату, Львівської Архиєпархії УГКЦ, ГО «Центр Дорога» реабілітаційний центр для хімічнозалежних, та спільнота Via Vita, урочистою Св.Літургією розпочали святкування дня свого заcнування.

Особливістю цьогорічного свята була участь єпископа-помічника Львівської Дієцезії РКЦ Едварда Кави. Владика очолив Божественну Літургію в місцевому храмі, за участю пароха о. Віталія Барабаша, кс.-декана Михайла Ґолдовича, та о. Володимира Росоловського, а  також працівників, реабілітантів, випускників,  друзів реабілітаційного центру, а також мешканців с. Княже.

В своїй проповіді на тему притчі про «Милосердного самарянина» архиєрей роздумував над темою участі християн в стражданнях ближніх. І що каліцтво буває двояким, як тілесним, так  і тим шо ранить душу. І одне і друге потребує сторонньогї особи, для помочі та порятунку. Проповідник наголосив, що лише та особа здатна побачити потребуючого і спосіб яким можна зарадити потребі, котра обернена в своєму житті лицем до Бога. І лише в Божому світлі християнин здатен побачити особу стражденну.

На закінчення Літургії, владика уділив Апостольське благословення і Відпуст Повний.

Кс. декан також подякував керівникам та всім працівникам Центру за велике та важливе служіння тим, хто несе тягар залежноті.

Після Літургії свято продовжилося на територій ребцентру, братолюбним столом, та концертом, котрий, традиційно, готують самі реабілітанти.

Реабілітаційний центр «Дорога» заснований тринадцять років тому, працює з особами з наркотичною та алкогольною залежністю. Допомагає повернутися до здорового життя, а також повернутися в сім`ї та суспільство після реабілітації. Тут також надають допомогу співзалежним, родині та друзям своїх питомців, навчаючи як ефективно допомагати близьким залишатися тверезими.

За роки існування Центру, реабілітацію в Княжому пройшли більше тисячі осіб, котрі взаємно творять одну велику родину зібраною важкою недугою та об’єднані одною дорого до тверезого життя.