Євхаристія у сірій зоні
  • Птн, 21/07/2017 - 15:12

Нещодавно на території закинутого дитячого табору у селі Піонерське почала діяти каплиця, обладнана служителями Християнської Служби Порятунку. І з цього часу у зазначеному приміщенні капеланами ХСП систематично проводяться Служби Божі, куди можуть завітати всі бажаючі не лише із Піонерського, але й сусідніх сіл.  У цьому районі немає діючих християнських храмів: у деяких селах їх не було і до війни, а в інших храми припинили свою діяльність одразу після початку бойових дій.

Участь у Євхаристіях беруть як дорослі, так і діти. Всім потрібен Бог.

Служби Божі відкриті також і для військових. Як говорять бувалі воїни, які реально пройшли через гарячі бойові дії, на війні невіруючих немає.

Капелан ХСП отець Олександр Коцюр таким чином ділиться щодо однієї з пережитих Євхаристіїй: «Службу було зорганізовано в неділю  в приміщені дитячого табору, де ми і зібралися. На Службі були присутні служителі ХСП,  військові з підрозділу СІМІС та місцеві мешканці.
Атмосфера під час служіння була подібна до машини часу, яка перенесла нас в часи першого християнства, коли брати і сестри збиралися на слухання Слова Божого і Ламання Хліба (Євхаристії). «Один дух – одна віра» .

Також важливим стало для нас спільне пережиття Слова: «Продовжувати жити, а не чекати на кінець… Не нарікати, а дякувати Богу».

Спільне спілкування після закінчення Євхаристії закріпило в нас причастя з Христом і сопричасття між нами. Кожен з миром в серці повернувся до своїх домівок.

Маємо намір в Дусі Господнього миру збиратися навколо Христа, який є нашою Дорогою, Правдою і Життям. Дякуємо всім хто за нас молиться і допомагає».

Однак, Служби Божі проводяться не лише у базовій каплиці у Піонерському. Це відбувається всюди, де це лише можливо і де цього потребують люди. І ніякі труднощі чи незручності не стануть перешкодою для цього. Як у випадку з Службою Божою, яка одного дня відбулася у Новогригорівці.

Служитель ХСП Володимир так говорить про цю подію: «Що ж може нас втримати від проголошення Слова Божого! Дорога – супер важка, дощ – пресильний, погода –« може краще іншим разом». Але це все не є перешкодами! Отець та волонтери приїхали  в Новогригорівку для найголовнішого – нести живого Ісуса! Служба Божа (під дахом, який протікає), сповідь, духовні розмови – це все  підкріпило душі селян.

Але так само ми не забули і про тіло – продукти  та речі першої необхідності стали ще одним невеличким подарунком для них. На цей раз з командою служителів ХСП перебувала також і військовий капелан Любов, яка виконувала тимчасову місію на базі ХСП-Маріуполь».

А ми далі вирушаємо в дорогу туди, де нас чекають.

І ми не забаримося на цій дорозі…