Євхаристійний конгрес в Кельні збере 25 тис. осіб
  • Срд, 29/05/2013 - 20:25

Папа Франциск молиться за успіх Євхаристійного конгресу, який відбудеться в Кельні. Папа повідомив про це організаторам форуму після загальної аудієнції минулої середи.

Новиною поділився 27 травня секретар загальнонімецького конгресу Роберт Кляйн на відкритті Центру акредитації учасників заходу. Папа попросив також, щоб учасники конгресу в Кельні молилися і за нього. Папі вручили мішечок з насінням, як нагадування про біблійну цитату: «Що людина посіє, те й пожне».

Євхаристійний конгрес під девізом «Господи, до кого нам йти?» організувала Конференція єпископів Німеччини, а господарем виступила Кельнська Архиєпархія.

У фокусі форуму – Євхаристія, як центральне таїнство Католицької Церкви. За прикладом Всесвітнього Дня Молоді, який відбувся в Кельні влітку 2005 року, тут заплановані богослужіння, релігійні дискусії, нічні чування, лекції та концерти.

Конгрес стане не тільки релігійним, але і громадським заходом. На відкритті Центру акредитації був присутній мер Кельна Манфред Вольф, який розрізав символічну червону стрічку. Він назвав форум одним з найбільш значущих в історії міста і висловив надію, що під час конгресу пануватиме така ж атмосфера, як і під час Всесвітнього Дня Молоді 2005 року.

Під час проведення форуму, ввечері, в Кельнському соборі буде проходити спеціальна світлова постановка під назвою Lux eucharistica. Це представлення, яке переплітатиметься з музикою і співом, вже викликало великий інтерес в учасників зустрічі та жителів міста.  Керівник проекту Герман-Йозеф Еханс висловив задоволення кількістю зареєстрованих людей на форумі – про свою участь вже заявили 25 тис. охочих. Очікується, що наступними днями їхня кількість значно зросте за рахунок великих груп паломників з усієї Німеччини.

 

За матеріалами www.sedmitza.ru