Євро-2016: екуменічне богослужіння перед матчем
  • Срд, 08/06/2016 - 16:07

На футбольному стадіоні Коммерцбанк-Арена у Франкфурті-на-Майні 16 червня відбудеться екуменічне богослужіння, що передуватиме трансляції матчу Німеччини і Польщі у Франції на футбольному чемпіонаті Європи Євро-2016.

– Під гаслом «You'll never walk alone – На полі життя» – в «літургійний футбол» гратимуть декан Католицької Церкви у Франкфурті-на-Майні о. Йоханнес цу Ельц і голова Євангелічної Церкви Гессена і Нассау, Волкер Юнг – розповів інформативному порталу www.evangelisch.de представник Євангелічної Церкви цього регіону Волкер Ран.
Намір богослужіння, яке відправлять безпосередньо перед прямою трансляцією матчу, о 18.15 на стадіоні у Франкфурті, буде не тільки спорт, а також пам'ять про жертви терористичних нападів у Парижі й особливі взаємини між Німеччиною і Польщею – сказав представник Євангелічної Церкви.

Як він повідомив, тематичну урочистість підготували «заражені» спортом польські та німецькі теологи, а музичне оформлення – музична група «Habakuk», зосереджена довкола капелана франкфуртського стадіону о. Еугена Еккерта. Музикантів підтримає група вболівальників «Galactic Dancers». Натомість, перед богослужінням вийде на поле аматорська команда євангелічних священиків, які для 50 тисяч глядачів на стадіоні зіграють футбольний матч з працівниками радіомовлення з «Hessische Rundfunk».