Єврокомісар Фюле запевнив глав українських конфесій у подальшій співпраці з Україною
  • Чтв, 07/03/2013 - 13:56

БРЮССЕЛЬ – Європейський Союз визнає європейські устремління України і вітає її європейський вибір.

Про це  Європейський Комісар з питань розширення і політики добросусідства Штефан Фюле заявив 6 березня 2013 року під час зустрічі з делегацією Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій у Брюсселі, повідомляє Інститут релігійної свободи.

"Наша співпраця з Україною залишається непорушною, але може бути заснована лише на повазі до загальних цінностей. Я можу тільки погодитися з учасниками зустрічі, які сказали, що вони були найбільшою силою разом з усім громадянським суспільством в устремлінні до європейського майбутнього України", – наголосив комісар Фюле, слова якого наводить офіційний портал Europa.eu.

"Я дуже радий цій зустрічі, яка дуже збагатила мене", – заявив комісар Фюле після дискусії з 18 членами делегації, які представляють різні конфесії.

Коментуючи цю подію, Представник України при ЄС посол Костянтин Єлісєєв відзначив, що представники українських церков та релігійних організацій різних конфесій одноголосно виступають за те, що майбутнє України треба будувати на основі європейських цінностей і демократичних стандартів, і закликають Євросоюз не залишати Україну наодинці із сьогоднішніми викликами.

“Важливим сигналом з боку українського духовенства стала готовність і надалі всіляко сприяти поширенню в Європі українського досвіду мирного співіснування та конструктивного співробітництва між різними релігіями і конфесіями, що відповідає духу кращих європейських традицій”, – зауважив Єлісєєв, слова якого передає Укрінформ.

Нагадаємо, що під час зустрічі з єврокомісаром Штефаном Фюле глави українських конфесій наголосили на важливості моральних засад, необхідних не лише для розбудови української суспільства, але й усієї європейської спільноти.

Глави церков і релігійних організацій України звернули увагу на духовні та моральні передумови різних суспільних криз, закликаючи примножувати добро та протидіяти злу. Вони переконані, що релігійна складова є важливим елементом побудови громадянського суспільства в Україні.