Європа: значно зросла кількість антихристиянських та антисемітських актів ненависті
  • Срд, 17/11/2021 - 15:15

Бюро прав людини ОБСЄ задокументувало минулого року понад 7 тисяч випадків злочинів з ненависті супроти меншин і визнавців різних релігій. З опублікованого 16 листопада нового звіту «Hate Crime Data» відомо, що значно зросла кількість актів ненависті на антисемітському та антихристиянському фоні.

Дані для щорічного звіту подали 42 з 57 країн-членів ОБСЄ, а також групи громадського суспільства з чотирьох інших країн.

Таким чином за 2020 рік занотовано 7181 випадків супроти осіб чи установ в 46 країнах. Християн та їхніх місць культу, символів та установ стосувалось 980 актів ненависті. Такі дані означають зріст майже на 70% у порівнянні з попереднім роком, коли таких випадків було 578.

Кількість актів ненависті на ґрунті антисемітизму становила 2316, що майже на 600 випадків більше, ніж попереднього року.

«Значний приріст кількості злочинів з ненависті до християн повинен відкрити очі політичній та культурній еліті»,- застерігає директор Обсерваторії нетерпимості та дискримінації християн в Європі. На думку Маделяйн Енцльберґер, «ненависть до християн, як все більш очевидну суспільну проблему, майже не висвітлюють в ЗМІ та політиці. Звіт ОБСЄ відображає лише частину цього тренду, який ми фіксуємо вже багато років, а попри те він є гучним сигналом, що застерігає від байдужості і модного переслідування християн». Вона також додала, що реальна кількість антихристиянських виявів ненависті є значно вищою.