Європейська екуменічна зустріч пройшла в Лондоні
  • Чтв, 26/05/2016 - 16:34

Співпраці і реалізації спільних ініціатив була присвячена зустріч керівників та секретарів Ради Єпископських Конференцій Європи (ССЕЕ) і Конференції Європейських Церков (КЕК). Зустріч відбулася 24 травня в Лондоні. Перша з організацій представляє католицькі єпископами, а інша - некатолицькі Церкви і християнські спільноти континенту.

В ході дискусій обговорювалися деякі питання пов'язані з екуменічному діалогом в Європі. Ця тема стане однією з головних на засіданні Громадського комітету Ради Єпископських Конференцій Європи та Конференції Європейських Церков, запланованого на початок 2017р. Воно буде присвячено, головним чином, проблемам навколишнього середовища і релігійної свободи.

Під час лондонської зустрічі піднімалася тема спільної діяльності християн різних конфесій в контексті актуальних міжнародних проблем. В першу чергу обговорювалася проблема біженців в Європі і миру на Близькому Сході.

У зустрічі брали участь: голова Ради Єпископських Конференцій Європи, кардинал Петер Ердо, голова Конференції Європейських Церков, англіканський єпископ Крістофер Хілл, а також секретарі цих організацій.

Рада Єпископських Конференцій Європи була заснована в 1971 році і включає в себе 33 національні єпископати Католицької Церкви, а також єрархів з тих країн, де Конференцій Єпископів не існує: архиєпископів Люксембургу та Монако, єпископів з Молдови та Естонії і греко-католицького єпископа з Мукачево.

Конференція Європейських Церков існує з 1959 р. до неї входять 114 протестантських церквов і релігійних організацій.