Європейська Громадянська Ініціатива (ЄГI) Мама, Тато і Діти
  • Срд, 27/04/2016 - 00:14

У квітні цього року в усій Європі почався електронний збір підписів під Європейською Громадянською Ініціативою (ЄГI) мама, тато і діти.

Проект має на меті визначити шлюб і сім'ю для потреб документів ЄС. Інститут Ordo Iuris підтримує цю ініціативу і забезпечує її європейську інфраструктуру, а також проведення процедури сертифікації, що провадить польський уряд.

Про нову Європейську Громадянську Ініціативу мама, тато і діти повідомили Європейській комісії 11 грудня 2015 року. Це є громадянська відповідь на зростаючу свободу Європейського Союзу (ЄС) в формуванні понять шлюбу і сім'ї в юридичних актах співтовариства. Цей проект ще до реєстрації зіткнувся з несприятливою думкою Європейської Комісії.

Європейська законодавча ініціатива мама, тато і діти прагне, щоб ЄС прийняв визначення шлюбу і сім'ї, яке буде використовуватися у всіх правових актах ЄС. Вона одночасно залишає свободу формувати законодавство про шлюб та сім'ю у сфері компетенції держав-членів.

Проект постанови представлений в межах ініціативи передбачає, що шлюб – це  союз одного чоловіка і однієї жінки, і слово сім’я включає в себе подружжя, потомство особи і/або подруга і безпосередніх родичів по лінії вступної особи чи подруга. Ці визначення дають вираз тому, що пов'язує правові порядки всіх держав-членів. Отже, вони зможуть самостійно забезпечити дотримання статті 9 Хартії основних прав Європейського Союзу.
Відповідно до правових меж механізму європейської громадянської ініціативи, необхідно зібрати не менше одного мільйона голосів підтримки впродовж 12 місяців. Підписи повинні зібрати принаймні в одній чверті держав-членів, за умови мінімальної квоти, що припадає на цю державу.

Є можливість голосувати в Інтернеті. Більше інформації на сайті www.mamatataidzieci.pl, де також можна завантажити формуляр. Підписані формуляри в паперовому вигляді треба вислати за вказаною на сайті інтернет адресою. Аркуші відрізняються в різних країнах, тому переконайтеся, що ви вибрали правильний аркуш для вашої країни.