Європейські Церкви спільно за мир у Сирії
  • Нед, 08/09/2013 - 09:50

"Перед стражданнями, руйнуваннями і смертю, які так довго терпить благородний сирійський народ, ми ще раз підтверджуємо наше "ні" війні", - написали в спільній заяві Глави Ради Єпископських Конференцій Європи ( CCEE ) та Конференції Європейських Церков.

Католицький кардинал Петер Ердо і англіканський єпископ Христофор Хілл висловили свою солідарність із християнами, які страждають від конфлікту в Сирії та масово залишають країну. Єрархи висловили впевненість, що "справжній мир може прийти тільки від Бога" і що тільки Йому потрібно доручити "змучене серце людства", до Нього звертатися з молитвою за мир. Кардинал Ердо і єпископ Хілл закликали віруючих усіх Церков в Європі об'єднатися в молитві і пості в інтенції миру в Сирії, згідно з закликом папи Франциска .

Вони закликали також до кроків, які б поклали край ворожнечі, військовим діям і відкрили б шлях до примирення та миру. "Ніколи не є занадто пізно спільно будувати майбутнє. Такий, дуже бажаний мир можна досягти тільки спільно, і ніколи через використання одного іншим. Ми впевнені, що з Божою допомогою здорова розсудливість візьме гору і доведе до мирного співіснування в істині, справедливості, любові, свободі і в повазі до всіх меншин, зокрема до християн в цій країні", - написали кардинал Ердо і єпископ Хілл.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va