Європейські експерти "Економіки спільності" провели у Львові ряд зустрічей
  • Пон, 27/05/2013 - 17:20

24 травня 2013 року з ініціативи Комісії УГКЦ «Справедливість і Мир» у співпраці із Інститутом екуменічних студій Українського Католицького Університету відбулися зустрічі із європейськими фахівцями у галузі соціальної відповідальності підприємства та етичного виміру економічної діяльності – Альберто Феруччі, члена Міжнародної Комісії з Економіки Спільності, президента корпорації PrometheusSrl, Італія, та Марти Панчевої, доктора Економіки та Менеджменту, Болгарія. "Від Економіки споживання - до Економіки дару" - такою була головна тема заходу, що відбувався у рамках проекту "Демократичні цінності студентської молоді" і який привернув увагу студентів та усіх небайдужих фахівців з економіки.

В часі першої зустрічі закордонні спеціалісти підприємництва мали можливість ознайомитися із сучасною діяльністю та функціонуванням УКУ, напрямками праці та програмою Львівської бізнес школи, способами реалізації та напрямками вирішення в Україні підприємницької діяльності на базі християнських засад, сучасних підходів та європейських принципів. В свою чергу, європейські гості поділилися досвідом праці та дієвістю принципу "Економіки спільності", в якій фундаментальною засадою є не ворожість до конкурента, але повага та розуміння і його потреб.

Цього ж дня відбулася також зустріч Альберто Феруччі та Марти Панчевої із львівськими молодими підприємцями, студентами економічних наук та усіма зацікавленими у даній тематиці. Після представлення ідей та принципів "Економіки спільності" з боку гостей, відбувся обмін думками, досвідом та способами вирішення насущних економічних вимог та потреб сучасності. Особливо зосередились на розгляді можливості практичного впровадження в дію євангельських звернень щодо поняття дару, ділення матеріальними благами, допомоги та підтримки потребуючим в сучасних умовах.

Усі присутні мали можливість ознайомитись із «Економікою спільності», яка реалізовується у різних куточках світу і метою якої є об’єднати підприємців, управлінців, працівників, споживачів, науковців, різних діячів економічної сфери, які на різних рівнях намагаються поширювати економічну практику та культуру у світлі євангельських правд, позначену спільністю, безкорисливістю та взаємністю.

 

Секретаріат Комісії УГКЦ Справедливість і Мир
Джерело: www.iupax-ugcc.org