Європейські екзорцисти зібрались у Польщі
  • Втр, 09/07/2013 - 16:19

У Польщі розпочалась п’ятиденна Європейська Конференція Міжнародного Товариства Служіння Визволення. Зустріч екзорцистів і осіб, пов’язаних із визволенням, відбувається що два роки і згуртовує представників різних країн, в першу чергу Старого Континенту. У цьогорічній зустрічі бере участь 300 осіб.

Основною темою цьогорічної зустрічі є проблематика розрізнення, також говоритиметься про методи передавання до мозку особи інформації без її відома.

Координатор служіння екзорцистів у Польщі о.Анджей Грефковіч зауважує ,що останнім часом потреба у екзорцистах зростає, що не обов’язково виникає з посилення діяльності злого духа, але із зростання свідомості вірних. «Злий так само ефективний і діє так само, як колись, протягом віків і сьогодні. Однак змінюються форми діяння злого духа, також посилюються певні практики, наприклад, окультизм. Сьогодні навіть найповажніші медіа, якщо не мають в своїх програмах якихось гороскопів чи теж ворожіння, вважаються «поганими» медіа» - сказав о.Грефковіч. Він додав також, що серйозною загрозою є також «стремління людей до того, щоб шукати порятунку для свого здоров’я, не дивлячись на те, від кого насправді черпають допомогу. Чи йдеться про справжнє медичне діяння, чи то якісь ритуали чи окультизм».

Отець зауважив також, що дуже небезпечною формою «нищення дітей» є велике зацікавлення Гарі Потером: «Ми навіть не усвідомлюємо, який вплив це має на дітей. Вони вчаться чарів, нав’язування стосунків і контакту зі злим духом, а наслідки цього трагічні». Координатор звертає увагу на пропагування серед молоді різного виду бойових мистецтв: «Не йдеться про спорт боротьби, але про мистецтва, які містять ритуальні форми, що походять з релігій Сходу». Небезпечними є також такі речі, як йога та інші способи медитацій, а також фен шуй.    

Священик підкреслює, що небезпеки роками ті самі, але змінюються їх форми: «Гомеопатія існує вже сто років, але сьогодні існує більше можливостей її рекламування, входять на ринок нові фірми, які мають більші гроші, існують комп’ютери».

Якщо поганого стану людини не вдається пояснити генетичними схильностями чи ускладненнями, біологічними обставинами, а також коли він не змінюється після спеціальних медичних маніпуляціях, в той же час змінюється під впливом екзорциста і молитви, тоді такий стан визнається впливом злого духа. Так звані ситуації духовного поневолення відрізняються  від біснуватості, і завжди знаходяться на межі між наукою і сфери діяльності екзорцистів. Тому теперішні екзорцисти тісно співпрацюють з психологами, психіатрами для того, щоб розрізняти, в кого йдеться про хворобу, а на кого здійснюють вплив злі духи.

За матеріалами: http://info.wiara.pl