Європейські єпископи просять ООН зупинити насильство в Іраку
  • Срд, 13/08/2014 - 20:00

Рада Католицьких Єпископів Європи (ССЕЕ) надіслала відкритий лист Раді безпеки Організації Об'єднаних Націй. У ньому єпископи закликають міжнародне співтовариство вжити термінових "заходів, щоб покласти край звірячим діям проти християн та інших релігійних меншин в Іраку". Копія цього листа буде передана різним європейським урядам і владі ЄС, щоб вони могли об'єднатися у своїх діях. Про це повідомляє прес-служба ССEE.

Європейські єпископи сподіваються, що інші громадські, культурні та релігійні інституції приєднаються до цієї ініціативи, яка має на меті засудити таке кричуще порушення права на життя, безпеку і свободу віросповідання.

   «Потрібно терміново вжити конкретних гуманітарних заходів, реагуючи на відчайдушне становище іракських християн. Сподіваємося, що міжнародне співтовариство відреагує, допомагаючи  численним біженцям та гарантуючи їм безпеку», - пишуть у листі єпископи.

     Католицька Церква в Європі висловила свою солідарність із християнами, які зараз відчувають страх. У листі єпископи запевняють у своїх молитвах за мир і закликають ООН діяти заради цих і всіх інших жертв війни та насильства, які страждають і чекають на підтримку у світі.