Європейські сім’ї замість іммігрантів: угорські та словенські політики пропонують новий демографічний порядок денний для ЄС
  • Втр, 02/11/2021 - 15:07

Правляча в Угорщині партія «Фідес» разом із Словенською демократичною партією лобіюють на рівні виконавчого комітету Центристського демократичного інтернаціоналу нову демографічну концепцію для Європейського Союзу.

Проект концепції базується на підсумковій декларації Будапештського демографічного саміту про жахливу депопуляцію населення Європи, пишуть Remix News.

У проекті, серед іншого, наголошується на важливості заходів щодо зміцнення традиційної моделі сім’ї, підкреслюється, що сімейна політика має залишатися компетенцією держав, а також звертається увага на те, що імміграція не може бути засобом вирішення демографічних проблем.

Нагадаємо, під час стратегічного форуму у словенському місті Блед (Bled Strategic Forum), який проходив із 31 серпня по 2 вересня, угорський прем’єр Віктор Орбан заявив, що через події в Афганістані на Європу насувається чергова міграційна криза, і держави-члени ЄС мають належно реагувати на неї.

З-поміж іншого, Орбан наголосив, що прийом мігрантів за жодних умов не можна розглядати як спосіб вирішення демографічних питань, адже йдеться про людей, які змінюють культурне обличчя Європи, передусім вихідців із ісламських країн. Водночас він закликав плекати європейську культуру, християнську релігію і цінність сім’ї. Із виступом Орбана дещо перегукувалася доповідь словенського прем’єра Янеза Янші.

Джерело: Політична Теологія