Європейський суд відхилив позови про дискримінацію християн
  • Суб, 01/06/2013 - 20:25

У Європейському суді з прав людини троє британських християн програли справи про дискримінацію на робочому місці.

 

Гері Мак Ферлейн, Ширлі Чаплін і Ліліан Лейдел запросили перенаправити їх справи до Європейського суду з прав людини після того, як вони програли їх у Страсбурзькому суді.

 

Вони звернулися до суду разом із працівницею аеропорту Надею Евейди, яка виграла справу про дискримінацію проти компанії British Airways, що заборонила їй носити хрестик на роботі.

Медсестра Ширлі Чаплін була відсторонена від роботи, коли відмовилася зняти хрестикї, але суд вирішив, що були підстави для вимоги, пов'язані з безпекою та охороною здоров'я.

 

Консультант Гері Мак Ферлейн був відсторонений від роботи за неадекватну поведінку. Він сказав клієнтові, що не може обслужити одностатеві пари, а реєстратор РАГСу Ліліан Лейдел була покарана адміністрацією, коли попросила дозволу не брати участі у реєстрації одностатевих «шлюбів». Суд постановив, що обидва роботодавця діяли у відповідності зі своїми зобов'язаннями, не порушуючи закон про дискримінацію.

 

Рішення, прийняте на цьому тижні Гранд палатою, закликає до внесення більш гарантованого захисту в закон про одностатеві «шлюби», який розглядатиме палата лордів 3 червня.

 
Юридичний християнський центр (ЮХЦ), який підтримував Гері Мак Ферлейна і Ширлі Чаплін, заявив, що запевнення про свободу совісті прем'єр-міністра будуть «марні», якщо закон буде прийнятий.

 

Андреа Мінічелло Вільямс, глава ЮХЦ, сказала, що рішення Гранд палати означає, що на Європейський суд «не можна покластися» у захисті свободи совісті християн в Британії.

 

«Європейський суд умив руки в цих випадках і сказав, що перекладає відповідальність за їх рішенням на держави-члени. Європейський суд ясно дав зрозуміти, що він не хоче втручатися », - сказала вона.

 

«Так як сексуальна орієнтація є «захищеним пунктом» за законом про рівність у Британії, занепокоєння християн з приводу шлюбу і сексуальної етики актуальне. Ми вже бачили і знову бачимо в британських судах, що коли мова йде про конфлікти, права в питанні сексуальної орієнтації перевищують релігійну свободу».

 

Вона застерегла, що закон залишає священиків з традиційним розумінням шлюбу в уразливому становищі. «У законі як такому немає, наприклад, захисту особисто для священика», - сказала вона. «Якщо Англіканська церква передбачить проведення одностатевих «шлюбів», то немає абсолютно ніякого захисту особисто для священика, який може відмовитися від проведення таких служб. Приблизно кожен десятий священик-англіканець може потрапити в таке становище».

За матеріалами www.cnlnews.tv