Європі потрібні молитви, а не зміна статі і нове визначення подружжя,- польський єпископ
  • Втр, 12/07/2022 - 17:42

Європа потребує молитви на вервиці і повернення до християнських цінностей, а не зміни статі, нового визначення подружжя і сім’ї чи розширення прав на вбивство найслабших. Щоб тривати надалі, Європа мусить звільнитись від гордості та егоїзму, що руйнує її єдність – зазначив єпископ В’єслав Шляхетка на Ясній Горі.

Єпископ-помічник Ґданська нагадав, що власне Марія, яку разом з вірою в Христа польський народ прийняв до себе, допомогла їм зберегти ідентичність і дух. «Сьогодні без жодних перепон ліві середовища допускаються осквернень імені і хреста нашого Спасителя, а також зображень Його Матері»,- говорив він, додаючи, що «це все відбувається за підтримки судів, для яких права людей, котрі визнають католицьку віру, нічого не означають». Він попросив Марію, щоб вона «випросила прозріння для тих сестер і братів, котрі ходять у темряві, щоб ця темрява не стала для них вічністю».

Єрарх зазначив, що перед обличчям загрози з боку росії Європа знову потребує молитви на вервиці. Згадуючи про зірки на прапорі Європейського Союзу, що є посиланням на Марію, він наголосив, що лише в Ній є надія, що захистить наш континент від наслідків задумів безбожних людей.

«Також є надія, що Європа повернеться до християнських цінностей, на яких виросла і з яких черпає своє правдиве світло і духовну красу, де ніхто не буде змушений жити під диктатом політичної коректності, і де добро і зло називатимуть їхніми іменами, а кожна людина буде мати право на життя», - сказав він.