II Всеукраїнська проща медичних працівників
  • Пон, 23/06/2014 - 11:41

21 червня 2014 року відбулася II Всеукраїнська проща медичних працівників до Храму Святого Пантелеймона у с. Шевченкове, Галицького протопресвітеріату.

Очолив прощу Митрополит Івано-Франківський Преосвященний Кир Володимир Війтишин. Митрополит Володимир очолив святочну Літургію в час якої звернувся до медиків і наголосив, що професія медика є служінням ближньому і побажав, щоб Святий Пантелеймон був для лікарів та медсестер прикладом відданості та самопожертви.

«Ця святиня з такого древнього часу збережена Господом для нас, щоб ми сьогодні могли набратися сили духу для того, щоб допомагати людям. Дай Боже щоб і надалі за опікою Святого Пантелеймона робилася ця велика справа – поєднання церкви і медицини. З давніх-давен над станом людини разом працювали як священнослужителі, так і медики. І ця спільна робота дає гарний результат. Нам усім потрібне Боже благословення. Ми знаємо, що багато знаних лікарів, світил медицини були релігійними. Багато з них мали свої приватні каплиці, у яких молилися перед важкими операціями. При лікарнях були каплиці, які ми сьогодні відновлюємо. Адже якщо поруч лікаря є священик – це дуже добре. Коли вони разом приходять до людини, досягається позитивний результат – оздоровлюється і душа, і тіло», - сказав у своєму коментарі Митрополит Івано-Франківський Володимир.

Організаторами  прощі стали Патріарша комісії охорони здоров’я, за  підтримкою та сприяння комісії охорони здоров’я Івано-Франківської архієпархії та  представників обласної та районної влади Івано-Франківська та Галича.

В прощі прийняли участь: радник Міністра охорони здоров’я з питань співпраці з Всеукраїнською Радою церков і релігійних організацій Леся Брацюнь та директор Департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської облдержадміністрації Роман Мельник та сотні медиків з усієї України.