II Всеукраїнська зустріч душпастирства родин Римо-Католицької Церкви в Україні «Надія для подружжя у кризі»
  • Втр, 24/10/2017 - 18:10

„Церква має уважно та з турботою супроводжувати своїх найслабших дітей, що страждають через зранену та загублену любов, повертаючи надію та уповання, як світло портового маяка чи факел серед народу, щоб освітити тих, котрі втратили напрямок або є в самому вихорі бурі»
(Amoris Laetitia 291 )

До всіх задіяних у допомогу та служіння подружжям i родинам в Римо-Католицькій Церкві.

Запрошуємо взяти участь у II Всеукраїнській зустрічі душпастирства родин Римо-Католицької Церкви в Україні «Надія для подружжя у кризі» - 17-19 листопада 2017р, Брюховичі

Будучи свідками знецінення в сучасному світі інституту подружжя і сім’ї, розповсюдження подружньої зради, розлучень, що за собою несе страждання багатьох людей, прагнемо нести Євангеліє любові. Хочемо разом задуматися над причинами подружніх криз, а також над тим, яким чином нам як спільноті Церкви допомагати таким подружжям долати труднощі та бути вірними Таїнству Подружжя. Як підтримувати та нести надію тим, кого зрадили, залишили? Що ми можемо робити у своїх парафіях, щоб запобігати розлученням?

Зустріч буде мати практичний характер. Окрім спільної молитви та тематичних конференцій передбачено час на свідчення, майстер-клас, спілкування, ділення досвідом.

Значну частину часу буде присвячено Спільноті Подружжів у Кризі СИХАР, яка вперше в Україні поділиться цінним досвідом прямування її членів до оздоровлення сакраментального подружжя також в ситуаціях по-людськи безнадійних (напр., коли один із подружжя відходить). Віра в Христа, взаємна підтримка у спільноті, праця над собою дають їм досвід того, що кожне сакраментальне подружжя можна врятувати.

Другим головним доповідачем буде Ґжегож Ґурни, польський журналіст, публіцист, один із засновників та головний редактор часопису католицької інтелігенції «Фронда», одружений, батько шістьох дітей, котрий багато років займається темою сім’ї та загроз для неї у сучасному світі. Питання, які будуть висвітлені - це, між іншим, сакраментальність подружжя та її переживання на щодень. Також доповідач розповість про різни способи допомоги подружжям та родинам у складних ситуаціях.

У неділю Всеукраїнську зустріч ДР закінчить ВІДКРИТИЙ КРУГЛИЙ СТІЛ ״Практичні аспекти допомоги подружжю та сім’ї у кризі", на який запрошуються всі, особливо Львів’яни, зацікавлені темою ситуації сім’ї в Україні та способів несіння допомоги. Запрошені експерти з різних сфер суспільного життя: релігійного, правового, педагогічного, психологічного - поділяться досвідом роботи із сім’ями та піднімуть питання захисту інституту сім’ї в Україні.

Учасниками зустрічі можуть бути священики, богопосвячені особи і світські (подружжя та самотні особи), котрі вже задіяні у роботу з сім’ями, нареченими або ж відчувають покликання до такого служіння в своїх парафіях, спільнотах.

Початок - у п’ятницю, 17 листопада о 18.00 (реєстрація з 16.00), закінчення - в неділю, 19 листопада о 14.00.

Місце зустрічі: Вища Духовна Семінарія, вул. Львівська 62, 79491 смт. Брюховичі (біля Львова)

Ціна участі: 240 грн - нічліг та харчування; 120 грн - тільки харчування; 30 грн - організаційний кошт.

Зголошуватись: до 30 жовтня 2017р!

Потрібно заповнити анкету в інтернеті ТУТ або зв’язатися з п. Вікторією за е-майлом: rodynadlachrysta@gmail.com або по тел. +380503138572, +380685722805

*Під час зустрічі буде можливість отримати матеріали, для використання у душпастирській роботі.

+ Єпископ Радослав Змітрович ОМІ,

Голова Комісії у справах сім’ї Конференції Єпископату України Голова Комісії у справах душпастирства родин при Конференції РКЦ єпископів
України

о. Роман Лаба 08РРЕ,
директор всеукраїнського бюро у справах душпастирства родин при Конференції РКЦ єпископів України