Ієрархи УГКЦ у США заохочують вірних до спільної родинної молитви
  • Птн, 26/01/2018 - 15:55

Сучасна людина живе у матеріалістичному світі. У теперішньому суспільстві через шалений ритм життя ми присвячуємо все більше і більше часу буденним речам чи справам і навіть не беремо собі до уваги те, як мало часу проводимо у молитві. Хоча неодноразово переконувалися, що відверта і щира розмова з Всевишнім допомагає вирішити практично все.

Про це зазначають у пастирському посланні до духовенства, монашества, семінаристів та вірних ієрархи УГКЦ у США: владика Стефан (Сорока), Архиєпископ і Митрополит Філадельфійський, владика Павло (Хомницький), Правлячий єпископ Стемфордської єпархії, владика Венедикт (Алексійчук), Правлячий єпископ Чиказької єпархії святого Миколaя, владика Богдан (Данило), Правлячий єпископ Пармської єпархії святого Йосафата, владика Іван (Бура), Єпископ-помічник Філадельфійської архиєпархії та владика Андрій (Рабій), Єпископ-помічник Філадельфійської архиєпархії.

На їхню думку, ми постійно докладаємо надзвичайних зусиль у цьому матеріалістичному світі, однак наші здобутки не приносять такого довгоочікуваного щастя. Навіть більше, замість того, щоб у вільну хвилинку приділити увагу своїй духовності, саме популяризація задоволення тілесних потреб відволікає нас від спілкування з Богом та від нашої душі.

«Саме тому ми закликаємо усі наші християнські родини плекати спільну ранішню і вечірню молитву в родинному колі. Особливо заохочуємо вас збиратись родиною на спільну молитву у своїх домівках о 21.00 (незалежно від часового поясу). Молитись маємо кожен за свої потреби: за родину та парафію, єпархію та цілу нашу Церкву, за мир в Україні і США, за покликання, та інші намірення. Тому разом розпочинаймо цей рік у молитві, у розважанні над Словом Божим, у жертовному служінні один одному та у довір’ї до Бога! Як основну молитву можемо вживати “Початок звичайний”, від “Царю Небесний”, до “Отче Наш”, додаючи “Богородице Діво”», — йдеться у посланні.

Також владики пояснюють, що хоч ми часто можемо думати, що спілкування з Богом, тобто молитва, є марною тратою часу, однак, насправді, причиною цього може бути те, що до кінця самі не розуміємо на скільки для нас важливо перебувати зі своїм Творцем.

Саме тому вони закликають парохів щотижня або періодично організовувати молитовні зустрічі з вірними, адже це може стати нагодою ділитися досвідом про молитву і зростання у вірі.

«Наші ієрархи Української Греко-Католицької Церкви приєднуються до вас у своїх щирих постійних молитвах за вас. Збираймося нашими сім'ями вдома, в наших парафіяльних та єпархіальних родинах для спільної молитви!» — наостанок закликали у своєму посланні вірян ієрархи УГКЦ.