ІІІ Дієцезійний чемпіонат з футболу в Мукачівській дієцезії
  • Чтв, 29/09/2016 - 12:25

24 вересня відбувся ІІІ Дієцезійний чемпіонат з футболу, у якому взяло участь 10 команд. Були дві команди зі Сваляви – старша і менша, з Ужгорода, Чопа, Ратівців, Мукачева, Рахова, Виноградова, Довгого, Тур’я Ремети.

Розпочалось все у храмі Внебовзяття Пресвятої Діви Марії Службою Божою, яку очолив ординарій Мукачівської Дієцезії єпископ Антал Майнек, концелебрували о. Антоній Зіемба, о. Томаш Коза, о. Євген Фізер, о. Ярослав Росочинський, о. Адріан Коваль, о. Ласло Микуляк, о. Славомір Вартальський.У проповіді о. Ярослав сказав: "Кожен з нас дуже важливий для Бога. Навіть переживаючи сухість в молитві, не відчуваючи Його присутності, Бог є з нами. Особисті стосунки з Богом треба будувати незважаючи на те чи відчуваю Божу присутність чи ні. Кожна молитва має бути зустріччю з Богом. Треба мати свідомість з Ким зустрічаюсь на молитві".

Заохочені духовними настановами учасники отримали Боже благословення на чудовий день дружніх змагань. Опісля гра між командами була на футбольному корті у с. Поляна.  

Учасники приїхали зі своїми духовними наставниками, тренерами і, звісно, вболівальниками, «найстаршою» серед яких була Карінка з Виноградова. Хоча під час гри байдужим не був ніхто. Тих, хто був на полі підтримували всі, хто був поза ним. І радість, і сльози – все було присутнє. А м’яч ганяли всі – від малого до старого, кому тільки було не лінь. Було що вибили його вище сітки і він покинув поле, а було, що вміло його заганяли у ворота суперника, де він потрапляв у руки доброго воротаря або ж у міцну сітку. Тож пристрасті вирували увесь день.

І яке б місце ми не зайняли у турнірній таблиці, як казав проповідник: «Бог є з нами». День був гарний, сонячний, благословенний, приніс багато радості та емоцій.

У гідній боротьбі, проливши поту, у півфінал вийшли Чоп, Рахів, Ратівці і Довге. Призові місця здобули: ІІІ місце – Довге, ІІ місце – Чоп, І місце – Ратівці. Нагороди вручали суддя Артур Мауріц та о. Євген Фізер, котрий був ведучим і, водночас, організатором чемпіонату.