Ікона Матері Божої Помічниці Переслідуваних Християн розпочала паломництво Одеським екзархатом
  • Срд, 13/11/2019 - 16:10

Ікона Матері Божої Помічниці Переслідуваних Християн розпочала своє паломництво Одеським екзархатом. Одеські Лицарі Колумба в Україні долучилися до міжнародної лицарської програми, запланованої на період від 2018 до 2020 року. Мета цієї молитовної акції – підняти рівень обізнаності про становище переслідуваних за віру християн і виявити молитовну солідарність з ними.

У неділю, 10 листопада 2019 р., ікону урочисто зустрів національний капелан Лицарів Колумба в Україні екзарх Одеський Михайло Бубній.

Ікона Матері Божої Переслідуваних Християн перебуватиме протягом десяти днів у катедральному храмі Святого апостола Андрія Первозванного в Одесі, де одесити можуть долучитися до молебнів за сучасних переслідуваних християн-мучеників.

Довідка

Ікону Матері Божої Помічниці Переслідуваних Християн виготовив італійський іконописець Фабріціо Діомеді (Fabrizio Diomedi) спеціально на замовлення Найвищої ради Лицарів Колумба. У центрі зображена Пречиста Діва Марія, яка своїм покровом-плащем покриває сучасних представників християн-мучеників: чоловіків і жінок, молодь і людей старшого віку, мирян, священників і богопосвячених осіб. Чотири хрести є свідченням «екуменізму крові» серед мучеників, які походять із греко- та римо-католиків, а також із Коптської, Вірменської та Сирійської традицій.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://lytsarikolumba.com