Ікона заробітчан мандрує храмами Львова
  • Срд, 23/01/2013 - 00:00

За благословенням Преосвященного владики Венедикта, Єпископа-помічника Львівського, до Львівської Архиєпархії прибула прочанська ікона Пресвятої Богородиці, яка супроводжувала вже третій рік поспіль десятиденну пішу прощу родин мігрантів від Самбора до Зарваниці.

 

Як повідомила Марія Гапук в.о.референта у справах мігрантів та іммігрантів Львівської Архиєпархії перебуватиме ікона у Львівській Архиєпархії до 15 лютого – празнику Стрітення Господнього.

 

З 19 січня по 26 січня до прочанської ікони мігрантів вірні молитимуться у храмі Всіх Святих українського народу (м. Львів, вул.. Симона Петлюри).

 

З 26 січня по 2 лютого ікона перебуватиме у храмі Святого Климента Папи (вул.. Ген. Чупринки).

З 2 лютого до 9 лютого в Храмі Пресвятої Євхаристії (вул.. Музейна).

З 9 лютого до 15 лютого в храмі Благовіщення Пресвятої Богородиці (вул.. Пасічна).

Запрошуємо до спільної молитви перед святою іконою за кращу долю заробітчан за межами рідної землі та їх сімей тут на Україні.

 

Прес-служба Львівської Архиєпархії

 

Довідка:

Написана ікона на замовлення паломницької спільноти у 2010 р.Б. іконописцем отцем Михайлом Олійником в традиції фериторон - двобічних процесійних, переносних ікон. Легше йти важким паломницьким шляхом, споглядаючи ікону перед собою і молячись. На одній стороні написана ікона Богородиці Одигитрія (провідниця, Дороговказиця), яка звернута до прочан і вказує шлях, на інший - подорож Святого Сімейства до Єгипту. Вона повернута до людей, які зустрічають паломників і символізує та нагадує прочанам, що Христос наш Спаситель перебуваючи на землі серед нас, із своєю земною сім'єю також здійснював подорож, яка є глибоко символічна і для нас, а особливо для родин мігрантів.

Ікона пройшла паломницьким шляхом близько 800 км пішки до Святої Зарваниці ії бережно несли паломники під пекучим серпневим сонцем, вимолюючи ласки собі і рідним. Місія цієї ікони зціляти кожну мігрантську, заробітчанську родину. Скликати усіх до спільної молитви, промовляючи ревно і щиро: "Господи, рятуй українську родину, рятуй кожну християнську сім'ю."