Іконописець-монахиня. У Калуші відкрили першу персональну виставку сестри Соломії
  • Суб, 12/12/2015 - 12:15

Кожен з нас в цьому житті робить для себе вибір. Сестра Соломія Крушинська зі Згромадження Сестер Мироносиць вибрала для себе монаше життя та посвяту Богові.

Цього тижня у Калуському музейно-виставковому центрі відкрилася перша персональна виставка художниці та іконописця сестри Соломії «Від серця Бога», інформують ”Вікна”.

Незважаючи на монаший чин, закінчила Інститут мистецтв Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника. Здебільшого працює в галузі сакрального мистецтва.

Щоб вдосконалювати техніку іконопису, Соломія Крушинська вивчала техніку грецького іконопису в отця-студита Ореста Козака.

Сестра Соломія є автором багатьох ікон і картин на релігійну тематику. Її художні твори прикрашають храми та монастирі України і належать до приватних колекцій Риму, Івано-Франківська, Тернополя, Львова.

Для присутніх на виставці іконописець взялася прокоментувати одну зі своїх робіт.

В 1996 році Соломія Крушинська відчула покликання до монашого життя і вступила до Згромадження Сестер Мироносиць. Віднедавна виконує обов’язки генеральної настоятельки. Дар малювання у сестри проявився ще в шкільному віці, але більше розвинути його вдалося вже в монастирі та згодом навчаючись в інституті мистецтв. Виставка є своєрідним підсумком творчості останніх трьох років, які провела в монастирі в Богородчанах сестра Соломія.

Вихованці дитячого хору Калуської музичної школи під керівництвом Оксани Демків (концертмейстер Ольга Дума) вітали сестру Соломію виконанням пісні Лесі Горової “Батьківщина” та твору Філарета Колесси “Вечір”.

Відео "ВікнаТБ":