Іммігранти – страждаючий лик Христа
  • Суб, 19/07/2014 - 12:57

У наші дні «іммігранти часто представляють страждаючий лик Христа», підкреслив у своїй проповіді кардинал П'єтро Паролін під час Святої Меси, яку він очолив 16 липня в святині Пресвятої Діви Марії Гваделупської.

Державний секретар Ватикану знаходиться в Мексиці з нагоди Конференції з питань міграції, в якій він брав участь днем раніше.

«Пресвята Діва Марія вчить нас слідувати за Ісусом: слідувати за Ним як в моменти спокою, так і під час випробувань», - сказав кардинал в проповіді. У євангельській оповіді сповнена турботи Пресвята Богородиця поспішає відвідати свою родичку Єлизавету, і з таким же полум'яним духом любові індіанець Хуан Дієго поспішно відправився до єпископа, щоб показати йому плащ, наповнений квітами Кастилії, на якому дивним чином відобразилося зображення Пресвятої Діви Марії Гваделупської. «Молімося до Божої Матері, щоб вона дарувала нам Христа», і «приймімо в наші серця волю Божу», - закликав кардинал:

«Марія навчила Церкву, що справжня євангелізація полягає у проголошенні величі Господа. Саме в Матері Ісуса ми бачимо присутність Церкви, зі світлом Євангелія, в житті народів, у соціальних, економічних і політичних змінах. Пресвята Діва Марія Гваделупска - це модель Церкви-мандрівниці», яка не шукає самої себе, але ходить разом зі своїм народом і не бажає залишатися осторонь від його проблем і планів, від його страждань і надій.

Далі кардинал Паролін нагадав єпископам про їхню місію відродження національної єдності та діалогу з різними соціальними суб'єктами. Це завдання є прекрасною можливістю привнести християнські цінності та основи у побудову більш згуртованого суспільства, заснованого на культурі зустрічі, беззаперечному повазі до людського життя і на зміцненні взаєморозуміння.

Кардинал закликав до особливої ​​молитви Пресвятій Діві, щоб вона зберігала іммігрантів. Ватиканський держсекретар нагадав про семінар, який там відбувається, присвячений захисту людей, які в пошуках роботи або кращих умов життя змушені покинути свій дім. Вони нерідко стають жертвами економічної моделі, яка відкидає їх і не бажає ставити людину в центр інтересів. Кардинал підкреслив: «У той час як, з одного боку, все частіше і ширше відкриваються кордони для торгівлі, грошових потоків, нових технологій, з іншого боку - люди страждають від численних обмежень, переслідувань та зловживань, перебуваючи в особливо вразливому становищі». У наші дні «іммігранти часто представляють страждаючий лик Христа», вони торкають серце Його Матері.