Інаугурація Культурного Інституту Бенедикта XVI
  • Втр, 05/01/2016 - 17:44

У місті Болавалана неподалік столиці Шрі Ланки Коломбо, відбулась офіційна інавгурація Культурного Інституту Бенедикта XVI. Урочистості відвідали представники місцевого єпископату, президент країни Майтріпала Сірісена та італійський кардинал Анджело Баньяско.

Історія даного інституту насправді довга і складна. У 1948 році він був заснований як колегіум для вчителів, багато років був одним з найпрестижніших церковних освітніх закладів у цій країні. Однак у 1961 році держава забрала заклад під свій провід і закрила його у 1990 році. З того часу Церква намагалась повернути інститут, але вдалось це аж у 2003 році, наступні 12 років відбувалась реставрація старого комплексу.

Під час останнього візиту до Шрі Ланки Папа Франциск відвідав відремонтований комплекс, молився у місцевому невеликому санктуарії Матері Божої, зустрівся там із спільнотою єзуїтів. На сьогодні інститут має відділення міжрелігійного діалогу, також там викладають гуманітарні науки, теологію, філософію, економіку, міжнародні відносини та інформатику.