Інавгурація Академічного року 2013-2014 Теологічного інституту ім.св.Йозефа Більчевського
  • Срд, 23/10/2013 - 18:38

19 жовтня в Теологічному Інституті ім. св. Йосипа Більчевського у Брюховичах відбулася урочиста Інавгурація Академічного Року 2013/2014. З цієї нагоди в семінарській каплиці Святу Месу очолив архієпископ Мечислав Мокшицький, митрополит Львівський, з яким співслужили єпископ Харківсько-Запорізький Мар’ян Бучек і єпископ-помічник Леон Малий. У спільній молитві взяли участь священики і семінаристи з України й Польщі, монахині та студенти-миряни, родичі вихованців Інституту, запрошені гості. Зокрема прибула група викладачів і семінаристів із Сандомира. Проповідь виголосив о. д-р габ. Павел Малєха, проф. Папського Григоріанського Університету в Римі, котрий закликав семінаристів і студентів докладати зусиль задля того, щоби здобуті богословські знання допомагали служити ближнім.

Інавгураційну Академію розпочато з «Gaudeamus igitur…» та привітання гостей і вступного слова директора Теологічного Інституту о. д-ра Яцека Уліяша, котрий зокрема презентував VI том збірника «Studia Leopoliensia». Там зібрано всі матеріали про навчальну та наукову діяльність Інституту за минулий навчальний рік. Ректор Вищої Духовної Семінарії в Сандомирі о. д-р Ян Бєдронь виголосив Інавгураційну доповідь на тему: «Очікування Церкви щодо служіння священика і семінариста бідним та потребуючим допомоги».
 

Кращих студентів Інституту було відзначено вартісними словниками і посібниками, які надало Генеральне консульство Польщі у Львові. Архієпископ Мечислав Мокшицький і директор Інституту о. Яцек Уліяш вручили першокурсникам залікові книжки. З новим навчальним роком викладачів і студентів Теологічного Інституту ім. св. Йосипа Більчевського привітали архієпископ Мечислав Мокшицький, єпископ Мар’ян Бучек, о. проф. д-р габ. Юзеф Волчанський з Папського Університету ім. Йоана Павла ІІ в Кракові, о. проф. д-р габ. Целестин Напюрковський OFM Conv. з Люблінського Католицького Університету, ректор Львівської духовної семінарії УГКЦ о. д-р Ігор Бойко, представники інших католицьких навчальних закладів з України та Польщі. Від імені Генерального консула ПР у Львові Ярослава Дрозда з вітальним словом виступив консул Марцін Зєнєвіч. Зачитано також привітання достойників, що надійшли на адресу Інституту. Після благословення львівського митрополита Інавгураційна Академія завершилася виконанням пісні «Śliczna Gwiazdo miasta Lwowa». Згадкою про цей урочистий день стало також спільне фото біля пам’ятника бл. Йоану Павлу ІІ.

Костянтин Чавага

Джерело: http://rkc.lviv.ua

 

Для чого мирянам вивчати теологію?