Індія: 11 бойовиків заарештовані за напад на християнську церкву
  • Срд, 03/09/2014 - 09:14

11 бойовиків, які належать до індуїстського екстремістського угрупування були заарештовані в Уттар-Прадеші за те, що вони окупували християнську церкву й перетворили її на індуїстський храм. Євангельське товариство Індії повідомило агенцію новин Fides, що бойовики належали до різних екстремістських угрупувань.

Нападники намагалися «очистити» церкву вогнем, знесли хрест, зруйнували священні предмети, замінивши їх зображеннями бога Шиви. Храм наразі повернули християнській спільноті й він буде закритий протягом певного часу.

Євангельське товариство рішуче засуджує таке жорстоке порушення релігійної свободи, закликаючи уряд країни зупинити те, що планували індуїстські екстремісти: роз’єднати індійське суспільство на ґрунті релігії та здійснювати напади на релігійні меншини.

Через хвилю антихристиянської ворожнечі, яка нещодавно прокотилася Уттар-Прадешом, християнська спільнота «вимагає рішучих та сильних дій щодо притягнення злочинців до відповідальності, а також відновлення безпеки й довіри серед релігійних меншин». Євангельське товариство бачить у «наверненні до індуїзму частину стратегічної релігійної змови проти меншин країни».