Індія: безпідставні звинувачення і напад на католицьку школу
  • Срд, 08/12/2021 - 12:50

Озброєний камінням і залізними прутами натовп із 300 фанатиків напав в понеділок на територію католицької школи св. Йосифа в індійському м. Ганж Басода. Агресивні чоловіки вибили частину вікон, пошкодили фасад будівлі та автомобіль.

Причиною для нападу була фальшива інформація, розміщена на YouTube-каналі «Aayudh», про те, що в сусідньому католицькому храмі відбулась церемонія хрещення, що викликало підозри про навернення Церквою молодих людей. Насправді опублікована фотографія представляла урочистість Першого Святого Причастя.

«Хулігани викрикували проти християн і шкільної влади, звинувачуючи їх у хрещенні дітей шкільного віку. Вони закидали камінням фасад будинку, розбили вікна і шкільний автомобіль», - розповів місцевий священник. Про справу повідомили поліцію, яка обіцяла охороняти католицькі установи.

Директор школи запевнив, що обвинувачення в їхню сторону є «фальшивими і безпідставними». Нападники спричинили шкоду на суму близько 20 тисяч доларів.

Варто додати, що в даній католицькій школі навчається всього 4 дітей-християн із загальної кількості 1,5 тисяч. Переважна більшість учнів – індуїсти, а близько 20 – мусульмани.