Індія: чергові напади на християн
  • Птн, 15/12/2017 - 10:16

Четверо християн були поранені внаслідок нападу екстремістів на приміщення, де вони молились напередодні різдвяних свят.

«Ми не зробили нічого поганого; ми хотіли лише помолитись і роздати бідним подарунки з нагоди прийдешніх свят», - наголосив пастор місцевої протестантської спільноти. На думку учасників зустрічі, вони не дали жодних підстав для нападу.

Місцева поліція однак вважає, що хоча християни завершили свою зустріч відповідно до плану, проте вони спровокували агресивні дії угрупування індуїстів.

В районі Коймбаторе, штат Тамілнаду, де відбувся напад, раніше було закрито близько 30 молитовних будинків. Причиною цього стали скарги від бойовиків Індійської народної партії, котрі скаржились на те, що їм надокучає шум.

Інша подія, скерована проти християн, відбулась останніми днями в районі Девас. Там на молитовну зустріч, де зібралось близько 30 осіб, увійшла поліція і заарештувала чотирьох осіб, включно з пастором і посадила їх до в’язниці. «Це лише останні приклади нетерпимості проти християн», - зазначив глава Всесвітньої ради індійських християн. Саян К. Джордж додав, що християн переслідують і використовують. У них видно страх, особливо в період Адвенту, коли вони зустрічаються для молитви, готуючись до народження Спасителя, інформує wiara.pl.